Konverteringar och Micro-Moments

Om man pratar om konverteringar så är mikro- och makrokonverteringar kända begrepp. Men vad betyder och handlar Micro-Moments om? 

Först och främst – vad är konverteringar?

En konvertering beskrivs ofta när en person köper en vara eller tjänst. Jag tycker en konverteringar handlar om en ”action” som en person gör för att uppfylla era affärsmål. Det kan antingen vara stora eller små konverteringar och detta kallas för mikro- och makrokonverteringar.

Mikrokonverteringar

Mikrokonvertering handlar om delmål som uppfyller era affärsmål. Något som tar er en bit på vägen. Om ni driver en e-handel och säljer kläder kan en mikrokonvertering vara när personen skriver upp sig på ert nyhetsbrev. En mikrokonvertering kan också innebära att personen är inne en viss längd på er webbplats.

Makrokonverteringar

Makrokonverteringar handlar om saker som uppfyller era affärsmål. Det kan vara att personen köper en produkt i din e-handel eller en kontaktförfrågan om du säljer en tjänst.

Det viktiga i dessa sammanhang är att man ska mäta både mikro- och makrokonveteringar för att lättare förstå vad en besökare är värd för ert företag. Om ni spårar och mäter kan ni lättare se om ni förbättrar insatserna online.

Micro-Moments

För ca 2 år sedan lanserade Google ett koncept som de kallar Micro-Moments. Det handlar i korta drag om när du är i affären, när du sitter på tunnelbanan eller när du står i kön till bion. Dessa Micro-Moments har etablerat sig rejält och anses inte endast länge vara en fluga eller trend. Läs mer om Micro-Moments här.

Micro-moments

Är det enkelt att navigera sig på er webbplats när man är på språng?

I den senaste undersökningen som Google har gjort har det visat sig att konsumenter har blivit mindre tålmodig, mer krävande och mer nyfiken. Det ställer högre krav på webbplatser och nu är det ännu viktigare att webbplatser är blixtsnabba och mobilanpassade.

Är ert företag redo för digitaliseringen och begreppet Micro-Moments? Kan man handla er tjänst i kön till bion?

En reaktion på ”Konverteringar och Micro-Moments

Kommentarer inaktiverade.