december 16, 2016

Text och innehåll

Övertyga med text och innehåll

Du har fyra sekunder på dig att övertyga dina webbplatsbesökare om att stanna. Ett sätt att göra det på är med en bra och tydlig text plus ett relevant och spännande innehåll.

Bland det första en ny besökare vill veta när de kommer in på en sida är vad den handlar om, vem som är avsändaren och vad besökaren förväntas göra där. Att så fort som möjligt besvara dessa frågor underlättar för alla och språket är ditt främsta verktyg att göra det på. Därför är det viktigt att lägga lite extra energi på språket.

Anpassa innehållet efter din läsare

En av de viktigaste förutsättningarna för att skriva bra är att veta vilken målgrupp som ska läsa din text och i vilken kanal. Det är helt avgörande för vilken tonalitet (tilltalston) du sedan väljer att använda dig av. Ju mer pricksäker du är i valet av tonalitet desto bättre blir du på att fånga din målgrupps uppmärksamhet. 

Att vara tydlig och inte krångla till det genom komplicerade formuleringar är en annan framgångsfaktor.

Vi tycker att den perfekta texten är tydlig och friktionsfri. Där behöver läsaren aldrig stanna upp eller läsa om, för att försöka förstå vad du egentligen menar.

Innehåll och content

De senaste åren har content blivit något av ett modeord. Content kommer från engelskan och betyder innehåll. I den digitala världen är innehåll allt som ryms på en webbsida eller i sociala medier – filmer, blogginlägg, infografik, podcasts, med mera. Ett bra innehåll som skapar mervärde och är det som får dina besökare och följare att stanna kvar.

Så arbetar vi med text och innehåll

Beroende på dina kommunikationsbehov hjälper vi dig att hitta den bästa kanalen och den perfekta tonaliteten för att kunna kommunicera bättre med just din målgrupp. Eftersom vi främst arbetar digitalt är våra texter alltid anpassade efter både människor, Google och/eller sociala medier.

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med att:
• Fylla din webbplats med innehåll – nya sidor och artiklar
• Skriva inlägg för sociala medier – blogginlägg, Facebookinlägg, pressmeddelanden, nyhetsbrev, med mera
• Webbanpassa befintliga texter
• Språkgranska befintliga texter
• Översätta texter till annat språk

Fyll gärna i formuläret så kontaktar vi dig 

Kontaktpersoner

Alfons Passgård
+46 73 089 96 20
alfons@adsight.se