Hemfixare

– SEO

Vårt uppdrag

Sedan november 2018 har vi på Adsight haft nöjet att arbeta med Hemfixare. Ett företag som förmedlar frilansande kvalitetssäkrade tekniker och handymans till privatpersoner i behov av teknik- och hantverkshjälp. Med hjälp av SEO har deras organiska trafik ökat över 1000% sedan samarbetet inleddes.

Om Hemfixare

Hemfixare grundades i början av 2016 av Olof Mattiasson. Idéen till företaget kom i samband med regeringens förslag att inkludera tekniksupport i RUT-avdraget. Samtidigt upplevde han att det fanns ett behov av en rikstäckande leverantör av tjänster i hemmet.

I oktober samma år drog man igång verksamheten med fler än 400 certifierade fixare över hela landet. Under våren 2017 kompletterade man dessutom utbudet till att även inkludera enklare hantverkshjälp. Sedan dess har man utfört över 15 000 lyckade uppdrag med kundomdömet 4,7 av 5.

Organiska trafiken har ökat för varje månad.

Intervju med kund

Hur har du upplevt samarbetet med oss? Vad var dina förväntningar när samarbetet inleddes och hur tycker du att vårt arbete har levt upp till dessa?

En stor del av kunderna hittar till Hemfixare via nätet. Sedan vi inledde vårt samarbete med Adsight har vår organiska trafik ökat för varje månad. Något som också återspeglar sig i antalet kontaktförfrågningar.

Vi ser att trafiken till sidan ökat markant senaste tiden vilket är kul. Vår utmaning är att 80% av kunderna ringer till oss för att beskriva sitt problem, varför det är svårt att mäta exakt vad det innebär för ordflödet. Frågar vi kunderna hur de hittat oss säger de ”Google” och andelen ökar även när vi reducerat Ads (tidigare Adwords) budgeten till en fjärdedel sedan årsskiftet.

Hur upplever du SEO som marknadsföringskanal? Rekommenderar du andra företag att investera i SEO?

Håller trenden i sig, att vi kraftigt reducerar Ads budgeten med ökat orderflöde från nätet, är investeringen i SEO ett strategiskt och dessutom långsiktigt helt rätt för oss.

Resultat

Resultaten från SEO-arbetet har varit minst sagt goda. På kort tid förbättrade Hemfixare sin synlighet i Google och sedan samarbetet inleddes har deras organiska trafik ökat med över 1000%.

+1006%

Ökning av organisk trafik

+1187%

Nya användare från organisk trafik

”Håller trenden i sig, att vi kraftigt reducerar Ads budgeten med ökat orderflöde från nätet, är investeringen i SEO ett strategiskt och dessutom långsiktigt helt rätt för oss.”

Olof Mattiasson, Hemfixare

Vill du veta mer?

Stockholm

Oxtorgsgatan 4
111 57 Stockholm

Google Betyg
4.7
52 recensioner
×