Behöver du vår hjälp?

Adsight är en digital byrå som utgår från ditt företags behov och målgrupp – så att du och dina kunder lättare hittar varandra. Nyfiken på hur?

Google Analytics, även kallat GA, är ett smidigt och användarvänligt verktyg för webbplatsägare som vill kunna analysera varifrån trafiken kommer ifrån, samt hur användare integrerar med sajten. I denna artikel kommer därför några tips som du som nybörjare av Google Analytics kan ta hjälp av.  

En nybörjarguide för Google Analytics

Nedan följer en handfull tips för dig som precis ska börja använda analys-/spårningsverktyget GA:

Skapa ett konto 

Är det första gången du använder dig av GA så måste du registrera ett konto på Google. Därefter kan du logga in på Google Analytics. Om du ska använda funktionen för ett företag kan det vara bra att alla medlemmar använder sig av sin mailadress för arbete vid registreringen. Då får alla en tydlig överblick vilka som har tillgång till funktionen. 

Vad är syftet med din webbplats?

Som företag är det första du bör göra att ha en tydlig bild över vad syftet med webbplatsen är. Vad är det du vill nå fram med till dina användare? Handlar det om att sälja eller nå ut till nya medlemmar? Genom att bestämma detta kommer du få ut mest av GA-funktionen, då gör det lättare att veta vilken data du ska leta efter.

Hur fungerar Google Analytics?

Google Analytics är där all data och information samlas och presenteras för företaget. För att datan ska kunna skickas över krävs det att en kod läggs till på webbplatsen. Något som antingen kan göras manuellt eller också via Google Tag Manager.

CTA Resurser

Se till att ha en struktur

Som nybörjare är det viktigt att ha en tydlig struktur på Google Analytics-kontot. Du vill att dina rapporter ska jobba för dig och inte skapa något extra arbete eller jobba emot dig. Se till att säkerhetskopiera all data du får in och var noga med att inkludera besökare och exkludera andra.

Sätt upp tydliga mål

När du börjar använda dig av GA så kan det vara bra att, tillsammans med företaget, komma fram till vilka mål ni har så alla har en tydlig bild varför ni använder Google Analytics!

Ta hjälp av Adsight

Har du svårt att navigera i verktyget, eller har du stött på patrull i samband med implementationen? Då kan du med fördel vända dig till oss på Adsight!

Vi kan hjälpa dig med att ta fram viktiga och relevanta data i verktyget, eller också installera det på din webbplats.

Ring oss på 08-6110071, skicka ett mejl till info@adsight.se eller använd kontakta oss-funktionen nedan – vi ser fram emot att hjälpa just dig och ditt företag.

Behöver du vår hjälp?

Vi är en fullservicebyrå och hjälper dig med planering och utförande av digital marknadsföring, produktion och design av webbplatser och spårning av marknadsföringsaktiviteter.

Stockholm

Oxtorgsgatan 4
111 57 Stockholm

Google Betyg
4.7
54 recensioner
×