Behöver du vår hjälp?

Adsight är en digital byrå som utgår från ditt företags behov och målgrupp – så att du och dina kunder lättare hittar varandra. Nyfiken på hur?

Driver du en städfirma och är i behov av att få in nya kunder? Då har du hamnat helt rätt, eftersom vi i denna artikel tänkte berätta mer om hur du kan hitta kunder till din städfirma. Enkelt och effektivt!  

Hitta kunder till städfirma – så gör du

Det finns såklart en hel del tillvägagångssätt för att attrahera nya kunder. I och med att allt konsumenter vänder sig till internet och sökmotorer som Google när de är i behov av produkter och tjänster, är det däremot fördelaktigt att attrahera nya kunder via dessa kanaler.

Nedanför tänkte vi därför berätta mer om hur du kan hitta nya kunder genom digital marknadsföring:

Sökannonser på Google

Ett av de enklaste sätten att öka din synlighet på Google är genom annonsering. Det finns en mängd olika annonsformat, men allra vanligast är så kallade sökannonser. Dessa dyker upp när användare gör sökningar på tjänsterna som du erbjuder.

Såhär kan det exempelvis se ut när någon söker efter ”hemstädning Stockholm” på Google:

Sökannonser städfirma

Alla de markerade resultaten är sökannonser. Och här kan du också synas!

För att summera det hela är sökannonser ett enkelt och effektivt sätt att exponera ditt företag för personer som aktivt söker efter de tjänster som du kan erbjuda. Dessutom går det snabbt att komma igång, samtidigt som du kan bestämma hur mycket du vill spendera på annonseringen.

Lokal närvaro på Google My Business

Ett annat sätt att synas på och skaffa nya kunder via Google, är genom Google My Business, även kallat GMB. Genom att skapa en profil på GMB och optimera denna, kan du snabbt och enkelt skapa en lokal närvaro i ditt verksamhetsområde.

Med en optimerad profil på Google My Business kan du synas på Google med företagsnamn, webbplats, telefonnummer och liknande när folk gör sökningar efter tjänster och företag likt ditt.

Såhär kan det exempelvis se ut när någon söker efter ”städning Södermalm” på Google:

Google My Business för städfirma

Sökmotoroptimering (SEO) 

Det finns ännu fler sätt att förbättra din synlighet och attrahera nya kunder på. Och vi har faktiskt sparat det bästa till sist. Sökmotoroptimering (SEO) är nämligen det huvudsakliga sättet som vi rekommenderar städföretag att skaffa nya kunder genom. Låt oss berätta varför!

Sökmotoroptimering handlar i korta drag om att optimera sin webbplats och dess innehåll för att tilltala såväl användare som sökmotorer. Målet är att hamna så högt upp i Googles organiska träfflista som möjligt, för att på så sätt driva in mer trafik och få fler kontaktförfrågningar.

Nedanför ser du skillnaden mellan den organiska och köpta träfflistan (d.v.s. sökannonser som vi pratade om tidigare):

Organisk träfflista Google

Fördelen med att satsa på SEO är att du slipper betala för varje gång någon klickar sig in på din webbplats. När du nyttjar köpta annonser är du nämligen tvungen att betala varje någon gång klickar på din annons. Något som ibland kan kosta hundratals kronor per klick.

Genom att istället satsa på sökmotoroptimering kan du lyckas placera dig i sökmotorernas topp, utan att behöva betala någonting. Detta förutsätter däremot att du gör allt arbete själv. Du kan välja att anlita en marknadsföringsbyrå, exempelvis oss på Adsight, som hjälper dig att synas högst upp i Googles organiska träfflista.

Ta hjälp av oss på Adsight 

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du kan hitta nya kunder till din städfirma. Önskar du däremot hjälp med detta, kan du med fördel vända dig till oss på Adsight. Genom åren har vi hjälpt flertalet städföretag att förbättra sin digitala närvaro och skaffa nya kunder.

Ring oss på 08-6110071 eller skicka ett mejl till info@adsight.se eller använd kontakta oss-funktionen nedanför.

Behöver du vår hjälp?

Vi är en fullservicebyrå och hjälper dig med planering och utförande av digital marknadsföring, produktion och design av webbplatser och spårning av marknadsföringsaktiviteter.

Stockholm

Oxtorgsgatan 4
111 57 Stockholm

Google Betyg
4.7
54 recensioner
×