Letar du efter snygga hemsidor under hela din vakna tid på dygnet? Då ska vi reda ut ett par saker och gå igenom hur vi kan bygga snygga hemsidor till en relativt låg kostnad. Vi kommer även lista lite snygga hemsidor som ni kan använda för inspiration för att göra en egen hemsida kostnadsfritt i WordPress.

Just nu: Vi tar fram ett kostnadsfritt designförslag till din nya webbplats. (Värde: 5000:-)

Exempel på vårt designförslag nedan.

 

Fördelar med proffsiga hemsidor

  • Vanligtvis är hemsidan det första man inleder en affärsrelation med
  • Personen eller företaget kan få kontaktuppgifter till er
  • Ni erbjuder en kunskapsbank och/eller information till er besökare
  • Ni skapar förtroende och varumärke

Behöver ni få in mer relevant trafik till hemsidan? Läs mer här om hur ni kan få en optimerad webbplats på sökmotorerna.

 

Snygga hemsidor gjorda i WordPress

Vi skapar i princip alla våra hemsidor i webbpubliceringssystemet WordPress. Om vi ska bygga en e-handel och företaget har mer än 5000 produkter rekommenderar vi Magento. WordPress är något enklare än vad Magento är men båda klarar man av att hantera med viss dator- och webbkunskap.

 

Hur skapar man en ny hemsida?

Att skapa en hemsida i WordPress är relativt enkelt. Flertalet av alla hemsidor som är gjorda i WordPress kommer ifrån ett färdigt ramverk. Även kallat för ett WordPress-tema. I ramverket är alla funktioner och layout färdiga som gör det väldigt enkelt att få upp en ny och modern hemsida snabbt och prisvärt.

Färdigt tema eller från grunden?

Visst är det smidigt med att installera ett tema, men vill ni verkligen ha en webbsida som vem som helst kan klicka hem och installera? En stor fördel med ett färdigt tema är att det blir billigare. En nackdel med ett färdigt tema till en hemsida är att det finns fullproppat med funktioner som du kanske ändå inte använder.

Att göra ett eget WordPress-tema från grunden är inte allt för svårt, men det kräver en högre kunskapsgrad. En av fördelarna med att göra det från grunden är att du får funktionerna och detaljerna exakt som du vill ha det. En nackdel är att hemsidan kostar lite mer.

Det finns även en kombination

Att köpa ett befintligt tema och skapa ett utvecklings-tema (även kallat barn-tema) gör att du kan ändra layout och funktioner i koden utan att det försvinner nästa gång du uppdaterar temat. Om du inte skapar ett barntema och ändrar i koden så skrivs ändringarna över när du uppdaterar temat.

Här kommer några moderna snygga teman:

Snygga hemsidor

Moderna hemsidor

 

Att tänka på när du ska göra en hemsida själv:

  • Välj tema med omsorg – det tar längre tid än du tror att redigera
  • Har du planerat in tiden som behövs för att slutföra projektet?
  • Har du känsla för färg och form?
  • Vad vill du åstadkomma med den nya hemsidan?

 

Hur skapar jag min egna hemsida i WordPress?

I stort sett alla webbhotell finns det en smidigt one-click-installer som du kan använda dig av. Om dessutom domänen finns på webbhotellet är det ännu enklare. Då trycker du i stort sett endast på installationsknappen och bestämmer inloggningsuppgifter till din hemsida. När installationen är klar kan du därefter logga in i den nya installationen.

Alla WordPress-installationer blir installerade med ett grundtema. Nästa steg blir att installera ett eget tema som du tycker passar till ditt projekt. Det finns flera gratisteman som du kan använda dig av för att testa dig fram.

Om du beslutar dig för att göra en egen hemsida, se till att ha kul på vägen och tveka inte ta kontakt med ett företag om du kör fast.

Lycka till!

Dela