Behöver du vår hjälp?

Adsight är en digital byrå som utgår från ditt företags behov och målgrupp – så att du och dina kunder lättare hittar varandra. Nyfiken på hur?

Google My Business, även kallat GMB, är ett verktyg som är lätthanterligt och kostnadsfritt för företag att använda sig av. Användningen av funktionen är i första hand att hantera sin onlinenärvaro på Google. I denna text kommer några punkter presenteras varför du ska använda dig av Google My Business.

Varför ska företag använda sig av Google My Business?

Det finns många goda anledningar till varför du ska använda dig av Google My Business. Nedan har vi listat några av dem: 

Smidigt sätt att bygga upp relationer med sina kunder

Google My Business ger dig möjlighet att läsa och svara dina kunder och även uppdatera med bilder som visar vad ni gör i företaget. Det finns studier som visar att företag som lägger upp bilder får flera visningsantal på sina hemsidor och plattformar.

Funktionen låter företag och organisationer övervaka och kontrollera sin närvaro i Googles kartor och sökresultat. Med denna funktion så kan du som företag ha en direktkontakt med dina kunder och skapa ett starkt band.

Uppdatera din information 

Sannolikheten att en användare av GMB ses som mer tillförlitlig är större än en icke användare. Var noga med att uppdatera information om företaget så att dina kunder möter korrekt och aktuell information.

Se till att kunden har tillgång till plats, öppettider och den officiella webbplatsen. Företag med en uppdaterad information kommer prioriteras i sökresultatet. Detta kommer även bidra till en ännu större sannolikhet och ditt kontaktnät kan vidgas.

CTA Resurser

Övervaka närvaron  

Med Google My Business kan du ha koll på hur många som besöker din webbplats och söker efter ditt företag. Du kan även se vart de kommer ifrån. Du har även tillgång till funktionen att kunna se hur många som ringde företaget. Om du vill ta det steget längre kan du skapa olika kampanjer som hjälper till att sprida företaget och därefter följa resultaten.

Med GMB gör du ditt företag eller organisation en tjänst. Genom den information dina kunder kan hitta genom enbart Googles sökresultat ger du en extra service och smidiga band kan knytas. Det skapar även trovärdighet då du direkt kan kommentera och recensera det dina kunder tycker och tänker om dina tjänster.

Skapa ett GMB-konto.

Ta hjälp av Adsight  

Vi hoppas att du nu har en bättre förståelse för vad Google My Business är, samt hur det kan hjälpa dig att förbättra företagets digitala närvaro.

Om du önskar hjälp med att sätta upp ett konto i GMB och förbättra din närvaro i sökmotorerna, kan du med fördel vända dig till oss på Adsight!

Ring oss på 08-6110071, skicka ett mejl till info@adsight.se eller använd kontakta oss-funktionen nedan – vi ser fram emot att hjälpa just dig och ditt företag.

Behöver du vår hjälp?

Vi är en fullservicebyrå och hjälper dig med planering och utförande av digital marknadsföring, produktion och design av webbplatser och spårning av marknadsföringsaktiviteter.

Stockholm

Oxtorgsgatan 4
111 57 Stockholm

Google Betyg
4.7
52 recensioner
×