Behöver du vår hjälp?

Adsight är en digital byrå som utgår från ditt företags behov och målgrupp – så att du och dina kunder lättare hittar varandra. Nyfiken på hur?

Det sociala mediet Instagram har vuxit sig större och större och är idag ett av det mest använda sociala mediet i världen. När du skrollar igenom ditt flöde möts du av bilder och texter som påverkar dig mer än vad du tror. Som företag kan du knyta nya band och vidga ditt kontaktnät via plattformen. I denna text kommer fokus därför att ligga på vad du ska tänka på när du skriver texter till Instagram.

Vad vill du förmedla med texten?

Innan du skriver ditt inlägg så bör du ha klart för dig vad du vill förmedla med din text. Ställ dig frågor som ”vem kommer läsa min text? ”vad vill jag få fram med texten?” och ”vad vill jag få med i min text?”. Om du har detta klart för dig kommer textens syfte nå fram mer naturligt. 

Håll dig kort och koncis!

En bra text på Instagram är inte en lång och utdragen text. Hela syftet med Instagram är att budskapet ska nå fram fort till läsaren. Om din text är för lång finns risken att läsaren skrollar förbi ditt inlägg. Generellt går du inte in på Instagram för att läsa långa texter utan för att skrolla i nyhetsflödet.

Gör det inte mer komplicerat än nödvändigt

Något som går hand i hand med att hålla texten kort är att inte göra texten för komplicerad. Använd dig av lättförståeliga ord och inte allt för svåra formuleringar. Du vill att så många som möjligt ska få ta del av texten – håll det enkelt. Risken finns också att läsaren väljer att skrolla vidare om texten är för komplicerad.

CTA Resurser

Anpassa texten efter ditt forum  

Försök att verkligen skriva till dina följare! Anpassa språket efter vilka som ska ta del av texten. Detta kan kräva en del research innan du sätter igång med skrivandet!

Förstärk budskapet med en bild

En bild säger mer än tusen ord. Instagram är ett forum för text men framförallt för bilder. Förstärk din text och budskap med en bild som passar bra i sammanhanget. En bild kan också göra en text mer intressant för läsaren!

Ta hjälp av Adsight

Vi hoppas att du nu har större förståelse för hur du kan skriva bra och slagkraftiga texter som förmedlar ditt budskap på Instagram. Önskar du däremot hjälp med detta, kan du med fördel vända dig till oss på Adsight!

Ring oss på 08-6110071, skicka ett mejl till info@adsight.se eller använd kontakta oss-funktionen nedan – vi ser fram emot att hjälpa just dig och ditt företag.

Behöver du vår hjälp?

Vi är en fullservicebyrå och hjälper dig med planering och utförande av digital marknadsföring, produktion och design av webbplatser och spårning av marknadsföringsaktiviteter.

Stockholm

Oxtorgsgatan 4
111 57 Stockholm

Google Betyg
4.7
52 recensioner
×