Behöver du vår hjälp?

Adsight är en digital byrå som utgår från ditt företags behov och målgrupp – så att du och dina kunder lättare hittar varandra. Nyfiken på hur?

Senast uppdaterad: 17 juli – 2018

Facebook fortsätter att vara en utav de viktigaste kanalerna för företag som vill öka sin försäljning, stärka sitt varumärke eller också behålla kontakten med sina följare. Men hur får man egentligen fler följare på det sociala nätverket? Det kommer vi berätta om i denna artikel! 

Varför gillar användare Facebooksidor?

Innan vi fördjupar oss inom ämnet och berättar mer om hur ditt företag kan attrahera mer följare på Facebook, tänkte vi börja med att reda ut varför användare gillar Facebooksidor från första början.

För att kunna attrahera nya följare gäller det nämligen att först förstå vilken motivation som ligger bakom att människor väljer att följa företag på sociala medier. För en tid sedan genomförde New York Times Customer Insight Group en undersökning där de försökte kartlägga just detta. Resultatet av den studien var följande:

Fler följare på Facebook

Det jag tyckte är intressant med den här undersökningen är att den tydligt visar hur ett företags image påverkar antalet följare. Du har förvisso det givna ekonomiska incitamentet som du kan använda för att få följare — tävlingar och rabatter, men det är ofta en mer kortsiktig strategi. För vad händer när du inte erbjuder rabatter i varje inlägg? Långsiktigt måste man arbeta med företagets image.

5 sätt att få fler följare på Facebook 

Nu när du har mer förståelse för vad som driver folk till att gilla och följa företag på sociala medier, tänkte vi dela med oss av 5 effektiva och enkla tips som garanterat leder till att du får fler följare på Facebook!

Tips 1 – ta hjälp av statistik

Ifall du har använt din Facebooksida under ett tag nu, har du hunnit samla på dig viktiga data som kan hjälpa dig att förstå dina användare bättre. En utav de viktigaste faktorerna för att lyckas få fler följare är nämligen att dela med dig av sådant som tilltalar din målgrupp – det vill säga de typiska personerna som gillar din sida!

statistik facebook

Om du är inne i Facebook Business Manager, kan du enkelt navigera till Statistik i menyn. Där kan du ta del av värdefulla data som rör dina följare och inlägg. Analysera denna data för att skapa mer liknande innehåll som engagerar.

Tips 2 – publicera inlägg konsekvent 

Det kanske vanligaste misstaget företag gör när de försöker bygga en större följarskala på sociala medier, är att vara inkonsekventa. För att lyckas på sociala medier gäller det att dela med sig utav inlägg på daglig basis. Förut kanske det funkade att uppdatera en gång i veckan, men idag funkar det inte!

Ett bra tips är att ta hjälp av statistiken för att se under vilka tider dina användare är som mest aktiva och engagerade med dina inlägg. Se till att posta under dessa tider!

Tips 3 –  skapa tävlingar 

Vi har tidigare nämnt tävlingar, vilka framförallt hade sin storhetstid för ett par år sedan. Trots att de inte fungerar lika bra som tidigare är de dock fortfarande väldigt effektiva för att snabbt öka antalet följare på Facebook.

Exempel på Facebook tävling från Cervera:

Facebook tävling

Se däremot till att inte göra det till någon vana, utan begränsa det till ungefär 1 tävling per kvartal. Ett annat alternativ är att bara anordna en enda tävling för att ”boosta” antalet följare när du precis skapat sidan.

Tips 4 – skapa annonser 

Ett annat bra tips för att öka antalet följare är att skapa annonser eller marknadsföra väl fungerande inlägg:

marknadsför facebookinlägg

På så sätt kan du snabbt, enkelt och effektivt nå ut till önskad målgrupp. Driver du lokal klädesbutik som endast tillhandahåller damkläder, kan du exempelvis välja att marknadsföra ditt inlägg för damer i närområdet. Du har också möjlighet att välja specifik ålder och intressen om du vill specificera din målgrupp ytterligare!

Tips 5 – skapa engagerande innehåll

Oavsett om du följer alla ovanstående steg kommer du däremot aldrig lyckas att få fler följare på Facebook om du inte skapar engagerande innehåll. Att kunna skapa innehåll som engagerar är nämligen den viktigaste faktorn för att öka din följarskara.

Tillför värde för de som gillar din företagssida, ge dem en anledning till att komma tillbaka och dela med dig utav någonting som de vill dela med sig av. Då kommer du garanterat att lyckas!

Ett bra sätt är som sagt att använda sig utav statistiken för att hitta de inlägg som presterat bäst – försök replikera det. Andra tips är att använda sig utav bilder och filmer, vilket nästan är ett måste för att nå ut ur bruset idag.

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du kan få fler följare på din Facebooksida. Om du däremot behöver hjälp med din digitala annonsering, kan du med fördel ta hjälp av oss på Adsight! Ring oss på 08-6110071 eller skicka ett mejl till info@adsight.se.

Behöver du vår hjälp?

Vi är en fullservicebyrå och hjälper dig med planering och utförande av digital marknadsföring, produktion och design av webbplatser och spårning av marknadsföringsaktiviteter.

Stockholm

Oxtorgsgatan 4
111 57 Stockholm

Google Betyg
4.7
52 recensioner
×