Behöver du vår hjälp?

Adsight är en digital byrå som utgår från ditt företags behov och målgrupp – så att du och dina kunder lättare hittar varandra. Nyfiken på hur?

Är du intresserad av att lära dig mer om SEO företag, hur man väljer rätt byrå eller hur man får hjälp med SEO? I denna artikel kommer vi bland annat gå igenom hur vi arbetar och vad som skapat långsiktiga och bra affärsrelationer för oss. Häng på!

Vad gör ett SEO företag?

Du har troligtvis hört talas om sökmotoroptimering (SEO), men vad gör egentligen ett SEO företag och hur vet man vilken byrå man ska välja? I detta kapitel går vi till botten med detta och förklarar också vad som skapat långsiktiga och bra affärsrelationer för oss på Adsight.

Beroende på vilka målsättningar ni som företag har så arbetar också SEO företag på olika sätt och använder sig utav olika metoder. Men skulle man generellt beskriva vad ett SEO företag gör så är det att förbättra kunders närvaro i sökmotorerna. Många brukar också kalla det att synas på Google.

På Adsight nöjer vi oss dock inte med att enbart förbättra våra kunders närvaro i sökmotorerna, vi vill också se till att detta ökar deras organiska trafik och genererar affärer!

Varför välja oss som SEO företag?

För oss är en nöjd kund en bra kund. Men vi tror också på att om en kund är mer än nöjd så börjar våra kunder rekommendera oss och det blir i det långa loppet en ännu bättre kund. Hur får man då som SEO företag en nöjd kund?

Vi ser långsiktigt i vårt arbete och för oss handlar det mycket om att sätta rätt förväntningar. Jag fick höra en historia för ett tag sedan om en säljare som hade en dialog med en nyvunnen kund. Han skämtade och poängterade att kunden nu skulle behöva asfaltera en större parkeringsplats utanför butiken.

Alla företag och webbsidor har dock olika förutsättningar för att lyckas och det finns ingen poäng i att vinna korta affärer som inte skapar något mervärde för antingen kunden eller för företaget. Att sätta rätt förväntningar från början är därför ett steg till långsiktiga relationer enligt oss.

Hur arbetar vi?

Förutom att sätta rätt förväntningar från starten och sätta en gemensam målsättning med SEO projektet så startar vi alltid med behovsanalys. Därefter analyserar vi nyckelord i de områden som kunden vill synas mer på. Vi jobbar med en noggrannhet från start där sökordsanalysen är grunden till en lyckat projekt.

Hur hittar man det bästa SEO företaget?

Nu tänker väl många att det bara är att Googla. Ja visst är det väl det, men vi tycker det är ännu viktigare att höra med SEO företagets kunder om de är nöjda eller inte. Att få upp ett enskilt nyckelord på en bra position är inte så svårt, men att nyckelordet ska generera affärer till kunden är en annan sak.

Det finns ett känt talesätt som heter ”Skomakarens barn går i de sämsta skorna”. Vi känner ofta igen oss själva i det talesättet. Med det sagt tycker vi det är viktigare att våra kunder får en bra närvaro online än oss själva.

Något som jag också märkt av de senaste åren är att tiden på dygnet inte riktigt räcker till. Har ni märkt det också? Någonstans får man prioritera saker och ting. För att prioritera på vårt företag väljer vi helt enkelt att lägga vårt största fokus på våra kunder och det tror vi skapar i särklass den bästa förutsättning för oss att lyckas med vår målsättning.

För att hitta det bästa SEO företaget rekommenderar vi att:

 • Se till att ni passar och att ni tänker på samma vis
 • Be om något case där företaget kan påvisa resultat
 • Fråga affärsbekanta efter referenser eller företag som hjälper dom

På Adsight har vi som mål att bli Sveriges bästa företag och vi går sakta men säkert mot vårt mål varje gång vi skapar en bättre närvaro för våra kunder.

Hur får man hjälp med SEO?

Har du väl bestämt dig för att anlita ett företag, men undrar nu istället ”hur får man hjälp med SEO?”. I detta kapitel tänkte vi därför ge dig lite mer insyn i vad en SEO-specialist egentligen gör om dagarna.

Research

Grundarbetet för en SEO-specialist handlar om analys och research. SEO handlar ju om att optimera utvalda sökord eller sökbegrepp på en sökmotor. Kan man inte bara ta ett sökord och hoppas på det bästa?

Att hux flux ta ett sökord utan att ha gjort en grundlig analys kan få förödande effekter. Med förödande effekter menar vi att det inte händer något alls. Först och främst behöver SEO-specialisten undersöka hur mycket sökningar det är på ett sökord. Men hur gör man det?

Sökordsplaneraren

Ett verktyg som många SEO-specialister använder sig utav av Googles Sökordsplanerare. Processen går då till på följande sätt:

 1. Gå in i sökordsplaneraren.
 2. Välj ”hämta sökvolymdata och trender”.
 3. Skriv in sökordet som du vill analysera.

Nu har vi fått fram att det är uppskattningsvis 480 sökningar/mån. Det uppskattade antalet sökningar är fördelat på 12 månader. Vissa månader kan det vara mer sökningar och vissa månader kan det vara mindre sökningar. Verktyget som vi använder för den här analysen heter sökordsplaneraren eller som det heter på engelska Google Keyword Tool.

Med hjälp av vår analys ser vi att det är ca 880 sökningar i juli vilket är en peak inom sökbegreppet. Det kan ha att göra med att många söker jobb just vid den här tidpunkten.

Nästa steg blir att undersöka hur stor konkurrens det är på sökordet. Ett första steg man kan göra är att Googla på sökordet. Frågorna du kan ställa dig själv då är följande:

 • Dyker det upp några konkurrenter i sökresultatet?
 • Är det välkända/starka varumärken/domäner som dyker upp?
 • Är det något företag som annonserar med Google Adwords på sökordet?
 • Har alla specifika sidor om sökordet? (det ser du i url:en)
 • Finns sökordet i h1-titeln?
 • Hur mycket och bra text är det på sidorna som dyker upp?
 • Finns det några intressanta relaterade sökningar längst ner i träfflistan?
 • Hur stor spridning har sidan på sociala medier?

Detta är saker som avgör om hur stor konkurrens det kan vara på ett sökord. Det finns även automatiska verktyg man kan använda sig av som sköter den här processen automatiskt. Det finns massvis med verktyg där ute och dom kostar runt 1000kr/mån.

När specialisten har beslutat sig för att satsa på sökordet så påbörjas analysen på webbplatsen. Följande frågor kan då vara bra att ställa:

 • Ska jag skapa en separat sida?
 • Ska jag använda en befintlig sida?
 • Hur ser den interna länkstrukturen ut?
 • Är webbplatsen snabb?
 • Är webbsidorna mobilanpassade?

När följande saker är checkade så behöver SEO-specialisten producera innehållsrik och bra text om ämnet. När man ska skapa text för en webbsida bör man tänka på följande:

 • Texten måste vara helt unik. Varför ska annars sökmotorerna prioritera er i sökresultatet?
 • Inget får vara kopierat från någon annans webbplats
 • Skriv om ”lätta” ämnen
 • Ge något till besökaren (antingen i form av innehåll eller något annat)
 • Gärna innehållsrik och djupgående information
 • Glöm inte att få med sökorden i en titel eller två (men använd inte sökordet för mycket och lita inte allt för mycket på SEO-plugin som Yoast och All in one SEO)

När texten är klar är det dags för att publicera texten. Samtidigt sätter specialisten upp en tracking som analyserar konkurrenter och positioner på sökordet. Anledning till varför konkurrenter läggs till är för att dels analysera 2–3 andra webbplatser i samma analys. Om Google uppdaterar något kan SEO-specialisten se om samma sak händer på alla webbplatser. Baserat på den informationen kan man enklare göra en bedömning av situationen.

I nästa steg arbetar man vanligtvis med länkbygge, vilket handlar om att attrahera länkar.

Detta var en kort förklaring på hur en SEO-specialist arbetar, men vi hoppas nu att du har bättre förståelse för hur man får hjälp med SEO.

Avslutningsvis

Vi hoppas nu att du har mer kunskap om företag som arbetar med sökmotoroptimering, hur man går tillväga för att välja rätt byrå, samt hur en SEO-specialist arbetar. Behöver du hjälp? Ring oss på 08-6110071 eller skicka ett mejl till info@adsight.se.

Behöver du vår hjälp?

Vi är en fullservicebyrå och hjälper dig med planering och utförande av digital marknadsföring, produktion och design av webbplatser och spårning av marknadsföringsaktiviteter.

Stockholm

Oxtorgsgatan 4
111 57 Stockholm

Google Betyg
4.7
54 recensioner
×