Sökord

Att hitta ett bra sökord som är relaterat till er verksamhet kan resultera i en pengamaskin. För att kunna identifiera ett riktigt bra sökord som ni kan tjäna pengar på krävs det att ni går igenom ett par saker. Men först tänkte vi gå igenom lite matnyttig information.

Hur användes nyckelord förr?

För ett par år sedan var det vanligt att det gjordes en bredare sökning när en person försökte leta efter något på nätet. Om vi tar ett exempel från vår bransch är ”sökmotoroptimering” ett vanligt förekommande sökord. Problemet med ett så här brett sökord är att man konkurrerar med ett stort antal företag och alla vill få en del av kakan.

Fungerar breda sökord?

Om ni är flitiga och lyckas med ett bredare sökord så är fortfarande sannolikheten mindre att personen som utför sökningen blir en kund. Personen i fråga kanske är en student och söker efter information kring ämnet eller så är det en branschkollega som kikar på hur väl kollegorna syns i sökresultatet.

Välj ut bra nyckelord

Vi rekommenderar att välja sökfraser som har någon form av länkning. Det kan t.ex vara ”hjälp med sökmotoroptimering”. Även om det är mycket färre sökningar på sökfrasen eliminerar vi bruset mellan personen som endast gör informationssökningar och personen som faktiskt behöver vår hjälp. Det tycker vi sökmotoroptimering handlar om.

Sökfrasen "hjälp med sökmotoroptimering"

Googles egna sökordsplanerare där vi analyserar sökfrasen ”hjälp med sökmotoroptimering”.

Sökordet "sökmotoroptimering"

Sökordsplaneraren och analys av ”sökmotoroptimering”

Vad är en bra sökfras?

För att identifiera en bra sökfras behöver ni dels använda ert sunda förnuft i kombination med en kort analys om hur mycket sökningar som görs på ordet. Ett bra verktyg som vi använder dagligen är Googles egna sökordsplanerare. Där får ni en uppskattning på hur mycket sökningar som görs och hur hård konkurrens det är på sökordet. Verktyget är inte 100% tillförlitligt så stirra inte er blinda på antalet sökningar. Antalet är ett estimat och kan variera något.

Sökordsplaneraren på Google

På sökordsplaneraren kan ni kan hitta nya sökord, hämta sökvolym eller slå samman sökordslistor

Om ni behöver hjälp med att hitta sökorden som är viktiga för er verksamhet kan ni läsa mer om hur vi utför vår sökordsanalys här. Att välja ett bra nyckelord för sin sökmotoroptimering är en förutsättning för att lyckas med den digitala närvaron 2017. Har ni koll på era sökord?

Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp på vägen.

Inlägget postades i SEO. Skapa ett bokmärke för länken.

En reaktion på ”Sökord

Kommentarer inaktiverade.