Behöver du vår hjälp?

Adsight är en digital byrå som utgår från ditt företags behov och målgrupp – så att du och dina kunder lättare hittar varandra. Nyfiken på hur?

Att nå ut med sitt budskap och attrahera nya kunder är minst sagt utmanande för mindre företag, då dessa oftast saknar en stor marknadsföringsbudget. I denna artikel tänkte jag därför dela med mig av fem smarta och effektiva marknadsföringstips för småföretagare! 

Marknadsföringstips för dig med liten budget 

Som nämnts inledningsvis kan det vara svårt att nå ut med sitt budskap som småföretagare. Och visst kan det vara så att det är utmanande att trumfa de stora jättarna med gigantiska marknadsföringsbudgetar, men med nedanstående tips är du åtminstone en bit på vägen: 

1. Skapa ett konto på Google My Business

Google My Business (GMB) är ett av de enklaste och mest billigaste sätten att synas på Google. Ja, det är till och med helt gratis!

Genom att skapa ett konto på GMB kan du synas när folk gör sökningar på ditt varumärke:

Google My Business

Men också när de letar efter företag som tillhandahåller produkter och/eller tjänster som dina:

Lokala företag i Googles sökresultat

Att skapa ett konto är dessutom enkelt. Börja med att navigera till Google My Business och klicka på knappen Hantera nu. Följ därefter instruktionerna och du är inom kort igång med din företagsprofil, vilken ger dig fler möjligheter till intäkter!

2. Publicera filmer på Youtube

Google är världens största sökmotor. Bara i lilla Sverige görs långt fler än 50 miljoner sökningar på sökmotorn. VARJE DAG!

Världens näst största sökmotor är videoplattformen Youtube. Vad som är så positivt är att videoklipp från denna plattform har börjat få allt större utrymme bland Googles organiska sökresultat:

Videos i Googles sökresultat

Något som innebär stora möjligheter för dig att nå ut med ditt budskap på såväl Youtube som Google. Det bästa av allt? Att det är gratis!

3. Annonsering via Google Ads

Ett annat sätt att nå ut till potentiella kunder är via digital annonsering. Något som enklast görs via Google Ads. En plattform som dels gör det möjligt att synas med text- och shoppingannonser i Googles träfflista:

Annonser i Googles sökresultat

Men också på Youtube och en mängd andra webbplatser.

Att marknadsföra ditt företag via Google Ads kostar såklart pengar. Vad som är så positivt är att du inte behöver någon stor budget för att komma igång. Du väljer själv hur mycket pengar du vill spendera, oavsett om det är 30 kr / dag eller 1000 kr / dag.

För att lära dig mer om möjligheterna med Google Ads, samt hur du sätter upp din första annons, kan du med fördel läsa våra tidigare artiklar:

4. Skriv gäst-/debattartiklar

Vill du helst slippa spendera pengar för att nå ut med ditt budskap, kan gäst- och debattartiklar vara en bra väg att gå. Finns det någon eller några branschsidor där du kan bidra med din expertis eller också göra åsikt hörd?

Att skriva gäst- och debattartiklar kan dels vara positivt för att öka varumärkeskännedomen, men också för ditt arbete med sökmotoroptimering (SEO).

För att lära dig mer om varför artiklar av denna typ kan vara positivt för ditt SEO-arbete, kan du med fördel läsa våra tidigare artiklar:

CTA Resurser

5. Skapa en närvaro på sociala medier 

Sist men inte minst kan du såklart ta hjälp av sociala medier. Ett alternativ som i många avseenden är perfekt för småföretag!

Ett bra första steg är att ta reda på vilken eller vilka sociala medier som du bör satsa på. Mer information om hur du lyckas med detta hittar du i min tidigare artikel ”Så väljer du rätt marknadsföringskanaler”.

Därefter bör du fundera på hur du ska nå ut? Organiskt eller via köpta annonser? Kanske en kombination av både och?

Beroende på vad du kommer fram till, kanske någon av följande artiklar kan vara till nytta:

Avslutningsvis 

Där har du det – en handfull smarta och kostnadseffektiva marknadsföringstips för småföretag. Förhoppningsvis kan du använda dessa för att nå ut med ditt budskap och attrahera nya kunder!

Ta hjälp av Adsight 

Om du önskar hjälp med att förbättra din digitala närvaro och därigenom skapa nya affärer, kan du med fördel vända dig till oss på Adsight!

Genom åren har vi haft nöjet att hjälpa både små och stora företag med digital marknadsföring. Nyfiken på hur det gått? Kolla då in våra kundcase.

Ring oss på 08-6110071, skicka ett mejl till info@adsight.se eller använd kontakta oss-funktionen nedan – vi ser fram emot att hjälpa just dig och ditt företag.

Behöver du vår hjälp?

Vi är en fullservicebyrå och hjälper dig med planering och utförande av digital marknadsföring, produktion och design av webbplatser och spårning av marknadsföringsaktiviteter.

Stockholm

Oxtorgsgatan 4
111 57 Stockholm

Google Betyg
4.7
52 recensioner
×